- Start
- Tidning och nyhetsbrev
- Skogsvärden nr 3, 2021
Skogsvärden nr 3, 2021
Tema: Skogens skafferi
Bär, svamp och vilt – skogens förråd har alltid haft en plats i det svenska köket, men behovet och intresset har varierat, och kanske ser vi en renässans nu? I det här numret gör vi en historisk vandring i skogen och hittar alltifrån fattigmanskost och gourmetmat till delikatesser, nya affärsmöjligheter och en och annan bortglömd råvara.
Innehåll:
- Måltidsforskaren Richard Tellström om bär och svamp som överklassmat
- Så gynnar du de goda svamparna i skogen
- Sverker Johansson: Skogsägaren som satsar på hälsokost
- Viltets väg från skog till bord
- Daniel Ligné på Svenska Jägareförbundet: "Vildsvin har fått ett oförtjänt dåligt rykte"
- Trerättersmeny från Jasper Bergström på Kittelfjälls värdshus
- Bärriset skapar förutsättningar för ett rikt djurliv hos skogsägaren Fredrik Solgesjö
Dessutom:
- Virkeskrönika
- Forskning: Enskilda personer viktiga för paradigmskiftet mot större naturhänsyn
- Skogsägarskola om rågångar
Alla artiklar finns i Kunskapsbanken här på webben
Bläddra i tidningen här Pdf, 12.6 MB, öppnas i nytt fönster.